Top 3 zablude o praćenju vozila

Mnogi smatraju da je praćenje vozila pomoću GPS sistema veoma dobro rešenje za kontrolu voznog parka. Ipak, ne odlučuju se za implementaciju ovog sistema u svoj vozni park.

Uprkos činjenici da je satelitsko praćenje vozila opšte prihvaćeno kao odlično rešenje za povećanje produktivnosti, smanjenje troškova, unapređenja sigurnosti voznog parka još uvek postoje zablude o sistemu za praćenje vozila.

Osvrnućemo se na 3 najveće i objasniti zašto su to, zapravo, samo zablude.

1. Praćenje vozila je skupo

Na prvi pogled, sistem za praćenje vozila je samo još jedan trošak Vaše kompanije ali ako uzmete u obzir uštede koje ćete ostvariti prilikom korišćenja GPS sistema videćete da ćete zapravo ostvariti profit.

Ne možete kontrolisati cenu goriva, ali sistem za praćenje voznog parka Vam može pomoći da smanjite potrošnju goriva i to u značajnoj meri.  
 

2. Imam mali vozni park, ne treba mi GPS sistem

Svako može da ostvari veliki broj prednosti i ušteda uz pomoć sistema za praćenje vozila, bez obzira na veličinu voznog parka. Možda imate samo 2 vozila ali pored skromne uštede goriva, postoje i druge prednosti - povećanje sigurnosti vozača, vozila i robe, analiza rada vozača na terenu, efikasno/neefikasno vreme. Da bi unapredili Vaše poslovanje, potrebno je da efikasnost zaposlenih maksimizirate, a rizike svedete na minimum.

3. Ugradnja i obuka traje predugo

Ugradnja sistema za praćenje vozila i obuka za korišćenje aplikacije se ne može završiti za sat, dva... Potrebno je neko vreme kako bi korisnik naučio da koristi sve funkcionalnosti aplikacije, ali to nije dugačak period, radi se o svega par dana. Ipak, vrlo brzo ćete primetiti rezultate u vidu veće efikasnosti, jednostavnije administracije, manje telefonskih razgovora sa vozačima.

Scroll to top