3 Najveće greške koje prave direktori voznog parka

3 Najveće greške koje prave direktori voznog parka

Ukoliko ste direktor voznog parka proverite da li pravite ove greške i potrudite se da ih ispravite. Predstavljamo Vam 3 najveće greške koje prave direktori voznog parka:

1. Stavljanje glave u pesak

Direktori voznih parkova, ili oni koji su odgovorni za vozni park ponekad imaju razne brige koje se razglog neprespavanih noći. Neki od njih će u toj situaciji staviti glavu u pesak, umesto da provere aktivnosti voznog parka, jer se plaše šta mogu da otkriju.

Drugim rečima, ne žele da otkriju probleme zbog kojih će morati više da rade, da uvode nova pravila ili žele da izbegnu neprijatne razgovore sa vozačima o tome kako bi oni trebali da se ponašaju u vožnji, da brinu o vozilu, opremi, sigurnosti.

2. Ne prigalođavanje promenama

Uloga direktora voznog parka se značajno promenila u prethodnim decenijama, najviše zbog tehnologije koja je postala neophodna za uspešno vođenje voznog parka. Ambiciozni direktori voznih parkova ovo posmatraju kao novi izazov, priliku da nauče nešto novo, da napreduju i da rukovode voznim parkom sa više uspeha.

Oni koji su manje ambiciozni pružaju otpor i ne žele da se prilagode novim stvarima, pa čak iako nove metode rada mogu da unaprede njihovo poslovanje, da im olakšaju posao. Iz nekog razloga, nemaju volje da odvoje vreme za lični napredak.

3. Pretpostavljanje umesto proverenih informacija

Da li vozači obvaljaju svoj posao kako treba? Da li se vozila pravilno koriste? Da li su svi zaposleni upoznati sa pravilnicima kompanije? Ukoliko ste direktor voznog parka ne biste trebali ništa da uzimate zdravo za gotovo. Nije reč samo o poverenju koje imate u svoje zaposlene, donošenje pogrešnih pretpostavki može Vašu kompaniju mnogo da košta.

Scroll to top