4 saveta za vođenje voznog parka

Za menadžere, troškovi voznog parka su stalni izvori briga. Konstantan je pritisak da se postignu odlični rezultati po što manjoj ceni, a tu je i briga o bezbednosnim standardima. Nebezbedan stil vožnje, neregulisana politika održavanja vozila, slaba komunikacija. Sve to značajno utiče na profitabilnost kompanije.

Predstavljamo Vam 4 saveta koji će Vam pomoći u održavanju Vašeg voznog parka. Neki od njih možda deluju beznačajno ali ako ih budete sledili, zaista će Vam pomoći da smanjite troškove voznog parka.

1. Izaberite odgovarajuća vozila

Koji tip vozila najviše odgovara Vašem poslovanju? Dobro razmislite pre nego što donesete ovu odluku, zatim saznajte što više o tom tipu vozila. Napravite plan za održavanje vozila. Ako dobro izaberete tip vozila koji je najpogodniji Vašem poslovanju, smanjićete troškove. Budite izbirljivi.

2. Proverite da li su Vaši vozači odgovorni i dobri vozači

Važno je da su Vaši vozači pouzdani i da znaju kako njihov stil vožnje utiče na potrošnju goriva i bezbednost u saobraćaju. U ovome Vam može pomoći sistem za satelitsko praćenje vozila, uz koji pored stila vožnje možete videti i da li je vozilo u leru, što može dovesti do značajnog smanjenja potrošnje goriva.

3. Izbegnite kvar vozila uz efikasno održavanje

Kvar vozila je neprijatelj broj jedan svakog voznog parka. Kvar vozila skupo košta, ne samo zbog plaćanja popravke vozila, već i zbog toga što niste u mogućnosti da obavljate svoje poslovne aktivnosti po planu.

Efikasno i redovno održavanje vozila, u koje je uključeno i svakodnevno proveravanje od strane vozača je od ključne važnosti za uspešno vođenje voznog parka.

4. Za svaki posao podaci su ključni

Kada donosite odluke u vezi Vašeg voznog parka, ključno je da imate podatke o svakom vozilu. Ponovo, sistem za satelitsko praćenje vozila stupa na scenu. GPS sistemi imaju veliki broj osnovnih i naprednih funkcija preko kojih možete doći do svih potrebnih podataka.

Scroll to top